Засідання ГО «Придніпровська асоціація лікарів-інтерністів» 23.11.2021.

23.11.21 року відбулося другее засідання листопада ГО «Придніпровська асоціація лікарів-інтерністів». Воно було присвячено актуальним питанням ревмвтології.

Сучасний погляд на діагностику та лікування псоріатичної артропатії та рекомендації EULAR щодо діагностики та лікування основних ревматологічних захворювань було представлено в доповідях Т.К. Лисунець (зав. Ревматологічним відділенням ОКЛМ, експерт ОДА зі спеціальності «Ревматологія»), питання  балансу ефективності та безпеки при больовому синдромі в суглобах та діагностика та лікування остеоартрозу кистей рук  були розглянуті у доповідях професора О.В. Куряти (ДДМУ, Дніпро). Професор О.Ю. Філіппова (ДДМУ, Дніпро) окреслила актуальні питання у своїй доповіді за темою «Неспецифічні симптоми захворювання печінки: від розуміння патогенезу до необхідності комплексної терапії». Професор О.І. Сміян (ТНМУ, Тернопіль) розглянула у своїй доповіді можливості Метотрексата у практиці ревматолога. Питання полінейропатії, як найбільшої «маски» в неврології доповів В.І. Пашковський (зав. неврологічним відділенням ОКЛМ, експерт ОДА Дніпро зі спеціальності «Неврологія»). Ураження нервової системи при системних захворюваннях сполучної тканини на прикладі клінічних випадків були представлені у доповіді PhD, В.В. Семенов (ДДМУ, Дніпро).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*